Színkavalkád télen is - ciklámen, karácsonyi kaktusz, fokföldi ibolya

Ciklámen, karácsonyi kaktusz, fokföldi ibolya, mikulásvirág és sorolhatnánk hosszasan a sort... A téli rövid nappalok, a lombtalan kinti növények, a sokszor ködös, borongos táj látványa mind befolyásolják hangulatunkat. Van gyógyír hogy színesebbé, tavasziassá tegyük környezetünket, lakásunk egy-egy részét. A megoldás a különböző színekben nyiló, inpozás formájú virágaikkal díszítő szobanövények, melyek mosolyt csalnak arcunkra, amellett hogy pompásan díszítik lakásunkat. .

Ahhoz, hogy sokáig virágozzanak, majd elvirágzás után is levelükkel díszítsenek tudnunk kell mit szeretnek ezek a növények. Hőmérséklet? Víz? Tápanyag?

Ciklámen: A ciklámen erdei aljnövény, ahol a talaj közelében nyirkos és szűrt fényt kap. Ezért lakásunkban is hűvös és világos, de ne napos helyre tegyük. A locsolás nagyon fontos tényező a ciklámennél. Tegyünk tálcát a cserép alá és csak aluról öntözzük. Hagyjuk, hogy a növény fokozatosan felszívja a vízet, így biztosan nem szárad ki. A túllocsolás nagy gond lehet, hiszen azon már nem nem lehet segíteni. Mindig annyi vízet adjunk, hogy a földje nedves legyen.  Mivel a ciklámen télen virágzik, így ebben az időszakban adjunk neki virágzó tápoldatot. Elvirágzás után, tavasszal pihenni tér ekkor csökkentsük minimálisra a locsolást vagy akár ültessük ki a kert egy árnyékos részére. Még többet szeretne tudni a ciklámenről >>

 

 

Karácsonyi kaktusz: A téli hónapok egyik legszebb szezonális növénye, a szinpompás, lilás-rózsaszínes, esetenként fehér, narancssárga virágú karácsonyi kaktusz. A  hőmérséklet tekintetében a 13-20 celsius fokos lakást kedveli. Hűvös, világos helyre tegyük, közvetlen napfénytől óvjuk. Bőségesen öntözzük, mindig legyen  nedves a földje, de soha ne álljon vízben.

 

 

 

Fokföldi ibolya: Kedvelt virágzó szobanövényünk, mely igazából afrikai ibolya. Egész évben virágzik, színválasztéka hatalmas, fehér, lila, bíbor, rózsaszín árnyalatokban pompázik. Kedveltségére utal, hogy napjainkabn egyre több helyen látunk teltvirágú és mini fajtát is. Virágzáskor hetente egyszer érdemes virágzó szobanövény tápoldattal öntözni. A meleg, napos szobát kedveli. Mérsékelten öntözzük, két locsolás között hagyjuk a földjét picit kiszáradni.

Fitoland

Fitoland Budafok

1223 Budapest, Rókales.u.2-4.

Nyitvatartás: h-sz: 8:00-18:00, V: 8:00-16:00

Google térkép | Nyomtatható térkép

Szobanövény áruház: +36/20 771-0454

Áruház: +36/1 226-6656

FAX: +36/1 226-4933

Email: rokales@fitoland.hu

Fitoland Józsefváros

1083 Budapest, Korányi S. u. 2/c.

Nyitvatartás: H-Szo: 8:00-18:00, V: 9:00-17:00

Google térkép | Nyomtatható térkép

Szobanövény áruház, üvegház: + 36 20 771 0446

Virágbolt, vágott virágok: +36 20 432 0050

Áruház, cserepes növények: +36 1 303 4934 (technikai okok miatt ideiglenesen nem hívható)

Email: koranyi@fitoland.hu

Fitoland Díszfaiskola

1083 Tömő utca Illés utca sarok díszfaiskola

Nyitvatartás: K-Szo: 8:00-18:00, V-H: ZÁRVA

Google térkép | Nyomtatható térkép

Mobil: +36 20 771 0447

Telefon: +36 1 215 0392 (technikai okok miatt ideiglenesen nem hívható)

E-mail: tomo@fitoland.hu

Fitoland

www.fitoland.hu dísznövény-, és kertészeti webáruház - házhozszállítással! Webshopunk célja, hogy közvetlenül otthonából tudjon jó minőségű, erős, egészséges növényeket rendelni, és ezzel már csak a növényápolás, vagy kerti munka marad hátra. Vagyis a legszükségesebb, ami a kertje és növényesített otthona élvezetéhez kell! :) Mindig gondosan ügyelünk arra, hogy a megrendelt termékek épségben érjenek el Önhöz. Nézze meg, hogy csomagoljuk be a megrendelt növényeket! Ha pedig már itt jár, ne csak növényt vásároljon, hanem a tudást is megadjuk mellé, amivel a választott dísznövény hosszú ideig pompázhat!